ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

Монодрамом Зијаха Соколовића отворен Фестивал монодраме и пантомиме

Овогодишњи ревијални Фестивал монодраме и пантомиме, који обележава 50 година од оснивања, отворен је у Позоришту ,,Пинокио'' монодрамом ,,Лијево десно глумац'' Зијаха А. Соколовића, југословенског и босанскохерцеговачког глумца и редитеља. По речима троструког победника претходних Фестивала монодраме и пантомиме, представа је настала као ,,премијера у простору и времену 50 година уметничког рада за 50 година уметничког живота.'' Ауторско дело Зијаха А. Соколовића „Лијево десно глумац'' показало је колико су публика и глумац у нераскидивом и необичном односу. ,,Сви смо ми глумци у свом театру и зато водимо рачуна који сценарио бирамо јер смо ми режисери свог живота'', једна је од порука коју је вечерас кроз своју монодраму истакао Зијах А. Соколовић.

Другог фестивалског дана, 30. новембра, од 18 часова, биће приређена промоција књиге Радомира Путника „50 година Фестивала монодраме и пантомиме“, након које нас од 20 часова очекује вишенаграђивана монодрама „Милунка'' Весне Станковић. Петак, 1. децембар, од 20 часова, резервисан је за пантомимску представу „Врпца'' Александре Аризановић и уручење јубиларних признања значајним појединцима који су допринели развитку фестивала. Након додела јубиларних призања, позоришна публика моћи ће да ужива у „Позоришној музици'' Александра Локнера.

Обележавање 50 година постојања међународни Фестивал монодраме и пантомиме завршиће традиционалном шаховском симултанком велемајстора Алисе Марић са учесницима и гостима фестивала, у ресторану „Стара царинарница'' у улици Кеј ослобођења 31 у Земуну, у суботу, 2. децембра, од 12 часова.

Фестивал се реализује уз подршку Градске општине Земун и Министарства културе Републике Србије.

Улазнице за представе могу се купити на благајни Позоришта лутака „Пинокио'' и на свим продајним местима tickets.rs. Позивамо Вас да медијски забележите овај јединствени фестивал и значајан јубилеј фестивала.

Добро дошли!