ДРУГИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Други фестивалски дан је започео промоцијом књиге "Чучук Стана" у ресторану Стара Капетанија. Промоцији дела Жељка Хубача је присуствовао Владимир Ђуричић, директор позоришта "Зоран Радмиловић" - Зајечар, Наташа Петровић, драмска уметница која је говорила одломке из књиге, као и Јелица Стевановић, театролог и модератор промоције.

Након промоције и представа! Трећа фестивалска представа којом је започео други фестивалски дан је "Чучук Стана"! Наташа Петровић нас је снажно и уверљиво пренела у давни историјски период, у којем је живела чувена Чучук Стана, под кишом куршума, у шуми турских топова, говорила нам је о свом Хајдук Вељку, о младости, о храбрости, отаџбини, победи, љубави....

Као прави наставак монодрама о нашим историјским личностима, за крај другог дана публика је имала прилике да види представу "Живојин Мишић" у извођењу Бошка Пулетића! Искрено, емотивно и с'мером, Пулетићев војвода Мишић подсећа на један тежак период српске историје, али истовремено и упозорава и саветује, говори о најважнијим животним вредностима, које се у миру тако лако скрајну и забораве а у рату постају смернице за опстанак нације. Често прекидан аплаузима публике, Пулетић је обогатио сваког гледаоца дивним мудростима и снагом великог Живојина Мишића, да би на крају био испраћен дугим аплаузом и повицима браво.

Овом представом је готов и други фестивалски дан!