ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Последњи такмичарски дан ове године је започео, као и ранијих дана, текстом којим је глумица и водитељка фестивала, Биљана Ђуровић најавила програм и доделу награда.

 

Монодрама "Производ" у извођењу Ивана Томића представља једночасовни разговор продуцента и глумице, током којег продуцент убеђује глумицу да прихвати улогу у филму. Идеја представе је да презентује површност, лажно презентовање и "проституцију" индустрије, којој ништа није свето, која не бира начин и реч да оствари свој циљ и да комерцијализује и извитопери свако догађај који има потенцијал да буде уновчен.

 

Готова је пантомима "Шнајдер у рату" у извођењу Ђорђа Коцића, студента глуме приштинског универзитета. Реч је о малој пантомимској форми која поставља питање борбе малог човека против система. Малог човека велики систем побеђује.

 

Завршетком монодраме "На дан свођења рачуна" завршен је такмичарски програм 42. Фестивала монодраме и пантомиме! Представа се базира на записима произниклим из љубавног односа песника Радета Драинца и Јелисавете Багрјан, глумица Марија Ђајић је сугестивно и поетски приказала растрзаност у коју нас уводе емоције.

 

У паузи до проглашења победника, видели смо пантомиму "Адам и Ева - седам смртних грехова" у извођењу студената Академије уметности у Новом Саду из класе Никите Миливојевића у режији Ивице Клеменца. Наступили су Маја Чампар, Марија Фелдеши, Милош Мацура, Невена Неранџић, Дарко Радојевић, Аница Петровић, Алекса Пантић, Ђорђе Митровић, Никола Огњен Радуловић и Николина Вујевић.