ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Фестивал монодраме и пантомиме је јуче имао свој трећи такмичарски дан. У Театру Карт Бланш је глумица и водитељка фестивала Биљана Ђуровић прочитала најаве фестивалских представа, а затим се публика упутила у салу.

 

Прва представа у такмичарском програму, "Шињел" у извођењу Кадрија Ожџана приказује буран пут од зачудности преко изгубљености до самоспознаје, и поставља најважније питање - Ко сам ја? Кроз удвојеност главног карактера коју откривамо тек на самом крају, пролазимо кроз истраживање и испитивање које води ка једином очекиваном открићу.

 

Пантомима "Машта и мим" Позоришног студија Нада доноси, први пут на овогодишњем фестивалу праву класичну пантомиму на низ тема. Духовито, слатко и надасве позитивно, Санела Милошевић, Игор Грекса и Вукашин Ранђеловић остварују успешан наступ који је на лица гледалаца донео искрен осмех и радост!

 

"Естер" (Јестира) коју је извела Татјана Казановски је драматизација библијске приче о краљици Јестири, која је по легенди спасила јеврејски народ од истребљења захваљујући својој мудрости и лепоти. У представи поред интригантне источне музике доминира плес, као основни начин уметничког изражавања поред самог драмског текста, а Татјана је покрет конципирала најпре око трбушног плеса, као најважније визуелне фигуре.

Данас нас очекује последњи фестивалски дан, и након преостале три представе, проглашење победника 42. Фестивала!