ДРУГИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

У Театру Карт Бланш је јуче одржан други фестивалски дан. Пре свега, у фоајеу је глумица Биљана Ђуровић прочитала најаве фестивалских представа, а затим се публика упутила у салу за почетак.

 

Прва такмичарска представа друге вечери је био Гогољев "Дневник једног лудака" у извођењу Озрена Грабарића. База овог музичко сценског монолога је сјајна и богата музика аутора Марјана Нећака, која је у својој вишеструкој комплексности преплитања са текстом и режијом ставља једнако сјајног Озрена Грабарића у незавидну позицију борбе са јединственим и другачијим концептом, који свеједно захтева моћне финалне резултате. Уз бројне "бисерне" детаље, моћне певачке фразе и глуму "до краја" публика је извођење испратила бурним аплаузом и узвицима "браво"!

 

Друга такмичарска представа друге вечери, аудио визуелни перформанс "No ECOment" Роберта Рутонића, као што и сам наслов каже, говори о недостатку еколошке свести која нас тера да уништимо, конзумирамо и захтевамо, без обзира које су последице таквог понашања. Употпуњено одабраним видео и аудио материјалима, перформанс поставља питање и одговара где ће бити крај ако се тако настави.

 

Трећа представа другог дана је била онодрама "Пу, спас за све нас" Јелене Пузић! Биографско дело настало по мотивима дневника Диане Будисављевић говори о храброј Диани и њеном спашењу између осам и десет хиљада деце из усташких логора у НДХ. Као и многе друге приче које се тичу Другог светског рата, и ово је тужна прича тужног краја. Публика је у сузама узвикивала браво младој глумици на крају представе. Овим је завршен и други такмичарски дан 42. Фестивал монодраме и пантомиме.