ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Трећег дана фестивала публика је као прву представу имала прилике да погледа "ДНЕВНИК СРПСКЕ ДОМАЋИЦЕ" у извођењу Ксеније Мартиновић и режији Фионе Сансон. Дело настало по роману Мирјане Бобић Мојсиловић говори о животу и одрастању у Југославији, о распаду државе, о пост-југословенским страховима и тежњама, и самоспознаји у тешким временима. Анђелка у представи тражи своје место под сунцем, и покушава да у свеопштем страху пронађе себе.


Друга представа трећег дана је била драмска представа са елементима пантомиме КОНЗУМИРАМ ДАКЛЕ ПОСТОЈИМ Иване Кораксић. Изгубљени у жељи за поседовањем и куповином, упадамо у колотечину система који нас позива да наставимо још даље и још више, све док око нас не остану само кесе производа које смо куповали.
Трећа представа, ВАТРЕ Александре Маливук обрађује тематику великих и моћних жена у историји, пре свега Марија Магдалена, Антигона и Клинтемнестра, које свака у своје време остављају трајни ехо кроз време у неким другим великим именима, које једнако воле и мрзе кроз генерације.
За крај, а ван такмичарског програма, наступили су студенти Факултета уметности из Приштине ут класе Александра Ђинђића а у режији Миодрага Крчмарика. Кроз приказ кратких драмских елемената, подељених по темама, државама и периодима, млади глумци су нас провели кроз многе емоције, ставове и детаље заједничке историје.
Повење и захвалнице за учешће на фестивалу доделио је извршни продуцент фестивала Вук Милетић.