ДРУГИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Јуче је у Театру Carte Blanche, старој кући Фестивала из времена када је ту било позориште Пинокио, одржан други такмичарски дан. Водитељ Биљана Ђуровић је најавила програмске активности, и вече је започело првом представом Одбрана госпође Клито Местрес. Драгана Варагић је, снажно владајући глумачком праксом, разговарала са самом собом, једном присутном, а другом виртуелном, са платна. Показала нам је своје унутрашње тегобе и невоље, и приказала припрему глумице да након двадесет година поново изађе на сцену у улози античке краљице Клитемнестре.

Наредна представа је била ауторски пројекат младог Ивана Перковића из Републике Српске под називом Песник за песнике. Перковић нас као Момчило Настасијевић води кроз поетски и буран живот овог аутора, песника и професора. Уз нескривену и чисту емоцију и драмски набој, Перковић је повео публику на дивно путовање кроз Настасијевићев живот, и подсетио на његово завештање и велики утицај који је имао на овај народ.


Трећи наступ другог дана је била стенд ап представа STAND DOWN Небојше Миловановића, у којој нас глумац води кроз детаље свог личног живота, прожете поезијом и хумором. Својим сопственим, посебним начином интерпретације поезије, интригира, обухвата и преиспитује, и исказује јасан став о животним вредностима, проблемима и свакодневним активностима, испраћен звуком гитаре и чашом хладног пива.Повеље је учесницима доделила Ивана Ненадовић, извршни продуцент фестивала.