„Нина“ – Николина Вујевић

1. јули у 20:30 Позориште Пинокио

Monodrama NINA posterАутор текста и режија: Николина Вујевић
Глумица: Николина Вујевић
Продуцент:  Милица Милићевић
Дизајн светла: Стеван Лукић
Дизајн звука: Алекса Чолаковић
Костим: Николина Вујевић
Под менторством професора Никите Миливојевића и вишег стручног сарадника Јелене Ђулвезан

Сонг ,,Њујорк“
Текст: Николина Вујевић
Гитара: Срђан Омазић
Бубањ: Жељко Тубић
Труба: Драган Козарчић
Музичка продукција: Студио Room 4, Нови Сад


Сонг ,,Блуз балада’’
Текст: Николина Вујевић
Гитара: Срђан Омазић
Бубањ: Жељко Тубић
Труба: Драган Козарчић
Музичка продукција: Студио Room 4, Нови Сад

,,Бродвеј’’ (cover)
Гитара: Срђан Омазић
Бубањ: Жељко Тубић
Труба: Драган Козарчић
Саксофон: Филип Јовић Вујаковић


,,Нина’’ (cover)
Бети Јурковић

О ПРЕДСТАВИ
Борећи се са сопственим страховима, глумица Нина покушава да одигра и разуме лик Нине из Чеховљеве драме ,,Галеб“. Играјући ову улогу, схвата да није само име оно што им је заједничко, већ и многе друге особине, те прекида представу, мислећи да није довољно добра у ономе што ради. Тада заједно са публиком креће на путовање до Њујорка и Бродвеја где је доживела најлепшти и најтежи тренутак у свом животу. Искрено се отвара публици и са њима на комичан, а опет емотиван начин дели своја искуства, проблеме и страхове, кроз музику и плес. На том путу покушава да схвати да ли је слава оно што је важно или љубав према себи и веровање у своје снове, као суштина живљења и бављења глумачким занатом. На том путу јој помаже Нина из Чеховљевог ,,Галеба“, али суштину ипак проналази уз помоћ мале Нина, оног детета у њој које и даље жели само да игра и које верује без икакве задршке.

О ИЗВОЂАЧУ
Николина Вујевић је рођена 1. 1. 1997. године у Београду, а одрасла је у Голубинцима, малом месту поред Старе Пазове. Тренутно живи и ради у Новом Саду. Од малих ногу се бави јавним наступима кроз плес, рецитовање, певање и манекенство. Нешто касније почиње аматерски да се бави глумом, у оквиру Словачког културног центра, са акцентом на покрет у сарадњи са Мирославом Бенком и Мирославом Кожиком. Завршава гимназију ,,Бранко Радичевић’’ у Старој Пазови, општи смер. По завршетку средње школе уписује глуму на Академији уметности у Новом саду, у класи професора Никите Миливојевића. На трећој години студија са колегиницама са класе игра у својој првој професионалној представи ,,Вештице из Салема’’ у режији Никите Миливојевића, на сцени Српског народног позоришта. У априлу месецу 2021. године премијерно игра једну од главних улога у представи Ивана Вање Алача ,,Београдска триологија’’, по истоименом тексту Биљане Србљановић, на сцени Југословенског драмског позоришта. Крајем маја 2021. године премијерно изводи свој дипломски, ауторски пројекат, монодраму ,,НИНА?’’ на сцени Новосадског позоришта у Новом Саду. Николина говори енглески језик, а поред глуме се бави и плесом, певањем, писањем и моделингом. Тренутно је ангажована на пројектима синхронизације цртаних филмова и серија.

Друга представа првог такмичарског дана, "Нина" у ауторству и режији Николине Вујевић представља аутобиографски коментар ауторкиног алтерега под називом Нина. Растројена, подељена између класике и модерног, приватног и драмског, открива нам бројне фрагменте личности, између еротике и емоције, уз песму и поезију, овај музичко драмски кабаретски вапај представља снажан и дрзак приказ бунта младе глумице данашњег доба, која уз тешку муку проналази снагу за разумевања једног Чехова, док се бројне друге ствари још увек не поклапају и не уређују. На завршетку "видимо" и малу Нину, дете уметника које у данашњем свету мора да одрасте, и као особа и као уметник, иако одавно више а сада и додатно свет није место за децу и уметнике.
Овом сјајном представом се завршава први такмичарски дан!